Van kurkplaten naar panelenbouw

De eerste, toen moderne koel- en vrieshuizen isoleerde Kooy Project Nederland in de jaren 60 geheel handmatig geïsoleerd met kurkplaten uit eigen bedrijf. Het koel- of vrieshuis van nu wordt opgebouwd uit kant- en klare sandwichpanelen. De bouwtijd is hierdoor aanzienlijk verkort en de warmteweerstand (rt) door gebruik van moderne isolatieschuimen enorm toegenomen.

Binnen onze projecten maken we o.a. gebruik van

Sandwichpanelen

De sandwichpanelen zijn opgebouwd uit staalplaten, gevuld met isolatiemateriaal. Meestal is dit dicht polyurethaanschuim (PUR) of steenwol. De panelen zijn leverbaar in verschillende diktes (verschillende warmteweerstand) en kleuren. Onze monteurs zorgen voor optimale installatie, met zo weinig mogelijk koudelekken.
Sandwichpanelen komen steeds meer op in voedings- en genotmiddelenindustrie in verband met de HACCP-norm. Ook bij bouw van industriële hallen verdringen ze steeds meer traditioneel metselwerk en binnen- en buitendoosbeplating. Ook hierbij kan Kooy Project Nederland van dienst zijn.

Koel- en vriescellen

Een nieuw te bouwen koelcel wordt opgebouwd uit sandwichpanelen rondom een verstevigende (staal)constructie. De panelen sluiten naadloos op elkaar aan zonder koudebruggen en dampschermlekkage’s. nagytétes tippmix tippek Een vriescel dient isolatie- en damptechnisch potdicht te zijn. tippmix kalkulátor sportfogadás tippmix De aansluitingen wand-dak en vloer-wand zijn hierbij het meest kritisch. Wij hebben de expertise in huis om ook deze lastige stukken effectief dicht te krijgen. gaminator online kaszinó

Bouwfysisch advies

Koel- en vriescellen van verschillende afmetingen, gebruikstemperaturen en belasting stellen specifieke eisen aan de materialen en installatie. Kooy Project Nederland adviseert over de benodigde panelen en bevestigings- en verstevigingsmethoden.

[nggallery id=5 template=caption]

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie